2016. december 18., vasárnap

Nagylány összeszedett több doboz játékot és kinőtt fiú cuccokat, ruhát, cipőt, (mert ugye kislány érkezik hozzájuk hamarosan). A facebookon egy rászoruló csoportban gondosan kiválasztott egy családot, akik ma egy órára mennek hozzájuk felvenni a csomagokat. Ez a család egy beteg három hónapos kisfiút nevel, szintén albérletben laknak Budapesten.
Nem azért írom ezt le, mert tapsvihart várok, hanem mert bámennyire is tökéletlenek is (és vagyunk mindannyian) azért én borzasztó büszke vagyok a gyerekeimre.

Többiekről növőrendben.
Nórafúriafűz: seveledsenélküled kapcsolatban, a hatodik összetörött telefon után is szeles, szenvedélyes, hirtelen természet amilyen mindig volt. Tanulni utál, utált mindig is, de dolgozik látástól mikulásig, munka után a farmon eteti a csirkét és összeszedi a tojást, majd pedig tűsarkú csizmát húz és úszik a táncparketten. Folyamatosan keresi az élet értelmént, önmagát és a céljait. Néha meg is találja, aztán később megint elveszíti. Néha meg azt hiszi, hogy tudja mit akar, de másnapra már nem biztos benne, harmadnapra meg már teljesen más terve van...

Oliviatündérvirág: Több kanyar után állandó és végleges melója van, melynek bevételét egyelőre nem tartja számon, de ez hamarosan változni fog. Sokat dolgozik, sokat  akar keresni, de aztán meg nem találja hova lett. Itt egy ruha, ott egy ruha. Szerintem nem tudja, hány cipője van.
Kissé nihilista korban van, ez főleg a szobájának és a környezetének a rendbentartására, valamint a szülei litániájára vonatkozik. A mosogatószivacsot egyelőre nem ismeri és a mosógépnél is telefonos segítséget kér.
Még eléggé képlékeny állapotban van ahhoz, hogy a jó irányba follyon tovább, megmaradt a hold udvarából származó, kerekfülű, tündérszármazéknak.

MakrancosTamara: Minden téren céltudatos, akaratos, makacs. Akár az életéről, akár a szemhéjtus vastagságáról, vagy a szoknya hosszáról legyen szó. A házimunkában elől jár. A konyhát mindig rendben hagyja mielőtt elmegy, ha pedig itthon van meleg tea vár mire jövök. Gondoskodó, de törtető dinoszauruszgodzilla. 
Mindenáron keresztülviszi az akaratát, morálisan időnként ingoványos módon is... 
Cipőt nem vesz, Olíviának úgyis annyi van, hogy azt se tudja mennyi.
Érzelmileg őszinte.
Most éppen gyakornoki ösztöndíjas helyet szerzett magának a helyi magánkórházban. Itt kórházi-orvosi adminisztrációt és kórházi IT rendszereket fog tanulni. Két év után minkettőről felsőfokú szakképesítést kap, de már kinézte a kövekező gyakornoki helyet az önkormányzatnál.
(Kellemest a hasznossal - végzettséget ad, de van meló és fizetnek is érte...)

2 megjegyzés:

mrs gyrmur írta...

Ez szép volt így összefoglalva, mind a négyről. Összességében úgy vélem indokolt a büszkeség, amely méltán dagaszthatja a mellyeteket. :)

Bóbita írta...

Úgy néz ki, kezdhetsz lazítani. Elég jó a bizonyítványod/nyotok.
Most, hogy a lelked már nem bírja annyira a strapát, ez épp jókor jön.
Nézz, kicsit könnyedebb munkahely után.

Tej, kiskanál, univerzum

 Megint az van, hogy szombat reggeli közléskényszeremet pár mondatba kell sűrítenem. Addig is fogalmazom majd a fejemben amíg ideérek, viszo...