2013. május 24., péntek

Háziállat update 2

Találtunk egy sánta mòkust. Valòszínûleg egy autò kapta oldalba, mert volt a szemèn is egy kis sèrülès.  A kapunkon lògva nem volt esztètikus, ezèrt bekerítettük, ès pròbàltuk beebrudalni egy dobozba, de hiàba magyaràztuk, nem vette èszre, hogy segíteni akarunk. Mire beijesztgettük az udvarba, már sokkot kapott tôlûnk. A jò öreg trükköt vetettük be, tudván ha nem lát minket, azt hiszi ott sem vagyunk, így ràdobtuk a konyharuhàkat ( a biztonsàg kedvèèrt mindjàrt kettôt ), így megnyugodott. Aztàn tanàcskozàs következett, ki tegye be a dobozba, vègül a fèrfira maradt a feladat. Raktunk mellè pàr almàt, egy kupaknyi vizet, meg pàr rongyot melegítônek. A gyerekek bôszen kèrdezgettèk: Ugye túl fogja èlni? Èn a Vèszhelyzetes  generàciò magabiztossàgàval ràvàgtam: Az elsô 24 òra kritikus, ha holnapig kihùzza talàn megmarad. Azèrt pròbàltunk az interneten valami save the squirrels oldalt talàlni, nem hittem benne, de itt mèg ilyen mòkus rescue egyesület is van. Ugyan nem jönnek ki a mòkusèrt, de hasznos tanàcsok voltak sèrült mòkusra vonatkozôlag, tudniillik, hogy tegyük dobozba, tegyünk mellè rongyokat, hogy ne fàzzon, ès vizet, hogy ne szomjazzon. Mivel mi ezt az almàval màr túl is teljesítettük, rèszünkrôl lezàrtnak tekintettük a kutatàst.
Hàrom nap utàn amikor màr sàntàn ugyan, de szaladgàlt körbe a dobozban, kiengedtûk, ô viszont ùgy gondolta, nem mond le a potyakajàrôl, ès felköltözött az egyik tujànkra. Hallani,, hogy itt jàr-kel, ès az èjszakàra kitett kaja is szèpen fogy. A kutya tiszta stresszben van a mòkusszagtól, minden nap tisztàra porszívòzza az udvart.
A mòkust ugyan nem talàlta, de levadászott egy madarat, abbòl a harcos fajtábòl. A fiúk nagyon büszkèk voltak a kutyára, ezèrt dupla adag vacsorát kapott. Másnapra kiderült, hogy nem jò madarat fogott el ( a másik lehetôsèg, hogy a madár trèninget tertott egy másiknak tükörharcbòl, de ez kevèsbè valòszínû ). A visszapillantó ugyanis reggelre újra le volt tojva. Aztán egyszer csak az ablakbòl látom, hogy ez a madàrbôrbe bújt bestia csipegeti felfelè a frissen elvetett virágmagjaimat. Eddig nem volt szemèlyes ügy rèszemrôl ez a madàr dolog, de kiengedtem a kutyàt legalábbis, hogy elzavarja. Most màr nem csak kicsipegetve van a virágos kertem, hanem jòl le is van taposva...
...szòval a helyzet röviden: viràg nem biztos, hogy lesz nyàrra, viszont lesz egy sànta mòkusunk, meg egy kövèr madarunk.

2 megjegyzés:

Ziebi írta...

Hát ez nagyon jó volt :DDDD

Aggie írta...

Ez nagyon jó volt. Egyre jobban szórakozom a blogodon.
Köszönöm!

Tej, kiskanál, univerzum

 Megint az van, hogy szombat reggeli közléskényszeremet pár mondatba kell sűrítenem. Addig is fogalmazom majd a fejemben amíg ideérek, viszo...